Artistiek Freeswerk – Dobbelsteen bewerkt aan alle zijden

Artistiek Freeswerk – Dobbelsteen bewerkt aan alle zijden

Artistiek Freeswerk – Dobbelsteen bewerkt aan alle zijden

Reacties staat uit voor Artistiek Freeswerk – Dobbelsteen bewerkt aan alle zijden

CNC artistiek freeswerk

Onlangs kregen wij de vraag om voor de uitwerking te zorgen van een schoolproject voor grafische vormgeving. Hiervoor kregen wij een tekening toegestuurd van initialen en de vraag of wij dit zouden kunnen uitwerken in de vorm van een dobbelsteen in hout.

Even denken, maar uiteraard is dit mogelijk. Hieronder kunt u de opeenvolgende stappen zien van de bewerking en de afwerking.

Eerst werden verschillende 18mm dikke MDF platen verlijmd tot een ruwe kubusvorm. Daarna een primer in 2 componenten polyurethaan lak voor de kopse kanten en opvulling van de randjes tussen het verlijmde MDF. Dan op de CNC machine, waarbij elke kant ingegraveerd werd overeenkomstig het aantal ogen op een dobbelsteen.

Ook afgeschuinde zijden kunnen met CNC gemaakt worden

Na de CNC bewerking werden de verschillende kanten afgeschuurd om de kostprijs te drukken, want dit kan ook met de CNC bekomen worden tot op 0.05mm nauwkeurig. Hierna kon het aflakken beginnen, tot het finaal ‘kuntwerk’.

CNC bewerkingen beperken zich dus niet tot rechte vlakken, ook volledige artistieke uitwerkingen kunnen gefreesd worden.

Contacteer ons voor meer info

MDF verlijmd tot kubus 200mm Frezen initialen zoals de ogen van een dobbelsteen Graveren initialen zoals de ogen van een dobbelsteen Het nummer 1 als grote initiaal gefreesd met CNC Afgewerkte dobbelsteen met CNC voor lakverf Artistiek gefreesd kunstwerk met CNC Kunstwerk Dobbelsteen met CNC

About the author:

Verkoop en Design

Back to Top