Plaatbewerking in Aluminium

Plaatbewerking in Aluminium

Seriewerk of stukwerk plaatbewerking in aluminium? Geen probleem!

Aluminium is volgens ons een prachtig metaal daar er makkelijk mee gewerkt en in gefreesd kan worden, aluminium is bijzonder licht en toch stevig en laat zich bijzonder makkelijk en snel bewerken. Plaatbewerking in Aluminium wordt dan ook meer en meer gevraagd. Wij komen dan ook graag tegemoet aan uw wensen.

U kiest zelf de door u gewenste kwaliteit en het type aluminium ( in samenspraak met ons, aangezien sommige soorten aluminium “plakken” en moeilijker verspanen ) en wij voeren de plaatbewerkingen uit. Boren, pockets, slots, planeren,… Het kan allemaal, uiterst nauwkeurig en bijzonder snel.

Machinetijden hier zijn sterk afhankelijk van diepte en hardheid van het gekozen aluminium. Voordeel om dit op een flatbed te doen is dat wij kunnen werken met een groot oppervlak en meerdere stukken uit een plaat kunnen halen zonder telkens weer het werkstuk te moeten vervangen wat een vervelend tijdsverlies is op andere machines.

Stukwerk in Aluminium

Ook stukwerk in aluminium is mogelijk. U heeft iets getekend voor hobby of een project en wil het vervaardigen uit iets harders dan hout? Aluminium is een bijzonder geschikt alternatief, u wint stevigheid en simpele bewerkingen in aluminium gaan net zo snel als in hout!

Zeker als precisie een belangrijke rol speelt dan is aluminium bewerken op een CNC machine aangewezen. Zo bent u zeker dat alle boorgaten op exact de plaats zitten die u wenst, geen meetfouten of assemblage problemen bij CNC bewerkingen.

De stevigheid van aluminium verzekert dat wat u bouwt jarenlang meegaat en het is bijzonder onderhoudsvriendelijk.

 

Hieronder een klein voorbeeldje om de snelheid waarmee aluminium verspaand wordt te verduidelijken.

 

Back to Top